+380-4161-9-13-57;+380-4161-9-13-58; lugini_lg@ukr.net

Готуємось до роботи в пожежонебезпечний період



     Стихійні вогняні підпали є явищем досить не контрольованим. Поривами вітру вогонь швидко переміщається, а коли це відбувається поряд з лісовими масивами, то невинний підпал може перерости у жахливе стихійне лихо. Тому з приходом весни, із сходом снігового покрову у роботі підприємств лісової галузі наступає пожежонебезпечний період.
До цього в ДП «Лугинське лісове господарство» готувалися завчасно і ретельно, вивчаючи досвід роботи в попередні роки та удосконалюючи систему протипожежної безпеки.
Система протипожежної безпеки підприємства включає в себе систему заходів по недопущенню, попередженню та ліквідації осередків загоряння, а також технічних засобів для спостереження, інженерно-технічних робіт та пожежогасіння.
    Для координації та підвищення ефективності протипожежних заходів на підприємстві прийнято ряд нормативних актів:
– видано наказ по підприємству від 23.01.2019 №49 «Про підсумки пожежонебезпечного періоду 2018 року та завдання по забезпеченню належної охорони лісів від пожеж в 2019 році»;
– складено план основних заходів по попередженню виникнення лісових пожеж;
– складено комплексний план заходів по зниженню небезпеки виникнення лісових пожеж та приведення лісів ДП «Лугинське лісове господарство» до належного санітарного стану в 2019 році;
– складено мобілізаційно-оперативний план ліквідації лісових пожеж на 2019 рік;
– складено план проведення масово-роз’яснювальної роботи серед населення Лугинського району.

Відповідним наказом директора підприємства призначено відповідальних працівників за дотриманням правил пожежної безпеки в лісництвах та інших підрозділах.

У кожному лісництві створено добровільні пожежні дружини з числа працівників, з якими проведено навчання та учбові заняття.

Пункти зберігання пожежного інвентаря доукомплектовано згідно
встановлених нормативів.

Для нерозповсюдження пожеж на великі площі планується створення мінералізованих смуг протяжністю 120 кілометрів та підновлення мінералізованих смуг на 800 кілометрах.

Проводиться робота по ліквідації стихійних сміттєзвалищ поблизу та в самих лісових масивах.

Дві лосопожежні станції першого типу укомплектовані необхідним інвентарем, спецодягом, засобами пожежогасіння та приведені у готовність.

Для спостереження за лісовими масивами використовуються дві пожежні вежі та дві щогли, обладнані системою відео спостереження.

Засоби пожежогасіння підприємства включають у себе чотири пожежні автомобілі та один лісопатрульний автомобіль на базі УАЗа, який пристосований для гасіння пожеж та обладнаний ємкістю на 700 л. Всі вони знаходяться в постійній готовності. В минулому році було додатково закуплено шість ранцевих оприскувачів, дві мотопомпи, 520 погонних метрів пожежних рукавів.

У роботі по створенню ефективної системи протипожежної безпеки керівництво підприємства дотримується принципу «хочеш миру – готуйся до війни», щорічно збільшуючи фінансування видатків на вказані цілі. За 2018 рік на фінансування робіт по охороні лісів від пожеж витрачено 1 мільйон 115 тисяч гривень.

Надіємось, що затрачені зусилля та кошти не будуть витрачені задарма.

Звертаємось до жителів та гостей району: дотримуйтесь правил протилежної безпеки, убережіть природу рідного Полісся від вогню та згарищ. Хочеться щоб гасло «Бережіть ліс від вогню», було не просто словами, а стало одним з принципів життєвої позиції кожного українця.

Прес-служба ДП “Лугинське лісове господарство”

Залиште коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to Top